Sosyal Medya

Dünya

Putin’in kara listesi ortaya çıktı!

Rusya, aralarında 9’u Alman olmak üzere 89 Avrupalı politikacı ve askeri yetkilinin ülkeye girmesini yasakladı.



Alman milletvekili Karl-Georg Wellmann'ınRusya'ya giriÅŸine izin vermeyen Rusya, ülkeye girmesi yasaklı politikacıların listesini geniÅŸletti. Rusya, aralarında 9'u Alman olmak üzere 89 Avrupalı politikacı ve üst düzey askeri yetkiliyi kara listeye aldı.

Hıristiyan Demokrat Partili (CDU) Federal Meclis Üyesi Karl-Georg Wellmann, geçtiÄŸimiz Pazar günü, Moskova'nın Åžeremetyevo Uluslararası Havalimanı'nda polis tarafından engellenmiÅŸti. Wellmann'ın Rusya'ya giriÅŸinin Kasım 2019'a kadar yasak olduÄŸu açıklanmıştı. Bild gazetesinin Rus kaynaklarına dayanarak verdiÄŸi habere göre Putin, Wellmann'ın dışında 88 Avrupalı yetkilinin daha Rusya'ya giriÅŸini yasakladı.

YASAKLI ALMAN POLÄ°TÄ°KACILAR

Rusya'ya giriÅŸi yasaklı Alman politikacılar arasında Hıristiyan Birlik Partileri Parlamento Grup BaÅŸkanvekili Michael Fuchs, AB Parlamentosu YeÅŸiller GrupbaÅŸkanvekili Rebecca Harms, YeÅŸiller'den Daniel Cohn-Bendit, Alman Savunma Bakanlığı MüsteÅŸarı Katrin Suder, Alman Hava Kuvvetleri MüfettiÅŸi ve Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi CSU'lu politikacı Bernd Posselt bulunuyor.

AB'LÄ° POLÄ°TÄ°KACILAR ARASINDA...

Rusya'ya giriÅŸi yasaklı Avrupalı politikacılar arasında ise, Ä°ngiltere eski DışiÅŸleri ve Savunma Bakanı Malcolm Rifkind, Belçika eski BaÅŸbakanı ve AB Parlamentosu üyesi Guy Verhofstadt, Çek politikacı ve eski dışiÅŸleri bakanı Karel Schwarzenberg, Letonya eski DışiÅŸleri Bakanı ve eski Avrupa Komiseri Sandra Kalniete, Ä°ngiliz diplomat ve istihbarat servisi MI6 eski baÅŸkanı Robert John Sawers, Estonya Adalet Bakanı Urmas Reinsalu, Ä°ngiltere eski BaÅŸbakan Yardımcısı Nick Clegg, Polonya eski baÅŸbakanı ve Avrupa Parlamentosu eski baÅŸkanı Jerzy Buzek gibi önemli isimler bulunuyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.